Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk oenighet om Sandbacka Park

SANDVIKEN Hyresintäkterna för teknikparken Sandbacka Park täcker inte kostnaderna utan för nästa år beräknas ett underskott på närmare fyra miljoner kronor. Pengar som skulle behövas inom omsorgen. Det säger vänsterpartiets oppositionsråd Karin Nilsson.
- Vi har över huvud taget varit motståndare sedan början, säger hon.

Annons
Resultatet att flertalet företag är Sandvikenföretag på Sandbacka Park tycker hon ytterligare stöder åsikten. Det innebär att de skulle ha kunnat skapas andra mötesplatser och nätverk än ett stort dyrt hus. Där skulle både den sociala kontakt och de affärer som genomförs i dag mellan företagen.

Folkpartiet var motståndare i starten, men har sedan svängt och sagt ja till ytterligare markförvärv. Sedan vill oppositionsrådet Nils-Gunnar Kempe sätta stopp.
- Vi vill inte att kommunen ska stå för riskerna, det är för dyrt, säger han.
Det är för övrigt den tanke som en enig opposition har i dag. Vid möten där oppositionen, moderaterna, centern, folkpartiet, kristdemokraterna och miljöpartiet diskuterat Sandbacka Park.
- Vi ser att det är bra att kommunen förvärvat marken, men nu måste vi se över de tomma kontorslokaler som finns, säger Aino Blom, kd.
Hon vill att en utredning ska ge svar på om det verkligen krävs ytterligare lokaler eller om de som står tomma i dag kan användas.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons