Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiska oppositionen suckar

SANDVIKEN Den politiska oppositionen suckar över Riitta-Liisa Björks och Simon Grindbergs beslut att överklaga BJ-affären igen.
- Nu får det vara nog, säger Aino Blom, kd.

Annons

Aino Blom låter förtvivlad när hon får beskedet.
- Neeej! Är det sant? Klart jag inte klandrar dem, men ärligt talat. Jag hade hoppats att stridigheterna skulle vara slut nu, säger hon.
Aino Blom medger att hon själv till viss del varit kritisk mot BJ-affären. Hon ställer sig bland annat frågande till om Sandvikens kommun behöver så många nya tomter. Och hon vill bevara Norra IP, Sätra och Säljan öppna.
- Men jag tror ingen tjänar på ytterligare en överklagan. Relationerna politikerna emellan gynnas inte precis, säger hon.
Även Karin Nilsson, v, är tveksam till om en överklagan är rätt väg att gå.
- Jag har all respekt för agerandet, att överklaga är var persons rätt. Men nu börjar det bli väl långdraget, säger hon.
Karin Nilsson säger att vänsterpartiet inte har något direkt emot BJ-affären.
- Förutom att vi är kritiska mot att så många allmänna stränder blir privata, säger hon.
Även kommunalrådet Stefan Hedin, s, suckar.
- Vad ska man säga? Beklagligt. Det Riitta-Liisa Björk är kritisk mot är priserna. Men priserna är en politisk bedömning och där har vi en majoritet bakom oss, säger han.
Tidigare stoppade länsrätten en vidare utbyggnad av teknikparken Sandbacka Park i Sandviken. En dom som kommunledningen överklagat med motiveringen att det är viktigt att få ett prejudikat i frågan. Nu hävdar Riitta-Liisa Björk samma sak.
Men enligt Stefan Hedin är fallen inte är jämförbara.
- Sandbacka Park är en juridisk fråga. Praxis är otydligt. BJ-affären är enbart en värderingsfråga, säger han.

Maria Carlsson

Mer läsning

Annons