Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mot regeringen på onsdag

/

På onsdag ska socialdemokraterna tillsammans med LO och Metall protestera mot den passiva borgerliga regeringen vid ett stormöte på Jerntorget.

Annons

– Vi vill att hela Jerntorget ska fyllas med protesterande människor, säger Åke Söderman, ordförande i socialdemokraterna.

– Vi känner oss missnöjda med regeringen som inte gör ett dugg. Vi i Sandviken har drabbats hårt och nu ska vi visa vårt missnöje.

Det blir en manifestation som berör hela Gästrikland. Förutom i Sandviken kommer protestropen att skalla även i Ockelbo, Hofors och Gävle.

– I det här läget måste vi mobilisera och ställa upp för varandra. Den dramatiska sänkningen av a-kassan slår verkligen hårt mot våra medlemmar. En som har en lön på 240 000 kronor per år kan efter 300 dagar få sin a-kassa sänkt till 120 000 kronor per år. En halverad inkomst på ett år gör att många blir ställda på bar backe, förklarar Åke Söderman.

Den broschyr som tryckts ställer frågan:

”Vem ställer upp för oss?”

Rött mot blått är slagordet.

– Jag är inte överens med sossarna i alla frågor och jag är säker på att det också finns borgerliga som är emot regeringens politik. De kan också komma och protestera, säger Peter Ahlmén, Metall.

Drömmen för Åke och hans partivänner vore om någon från regeringspartierna kom och det blev en diskussion.

– Det skulle sitta fint, säger Söderman.

Den senaste veckan har underleverantörer till Sandvik varslat närmare 90 anställda.

– Det här är en parallell till krisen på 90-talet. Men den här gången känns den värre, avslutar Åke Söderman.

– Förhoppningsvis kan det bli en vändning när Obama tar över makten i USA i januari.

Mer läsning

Annons