Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridhuset kan räddas

ÖSTERFÄRNEBO Ridhuset i Österfärnebo kan räddas kvar.
Efter påtryckningar överväger nu fastighetsägaren Lantmännen att sälja huset till någon som vill fortsätta att hyra ut det till ryttarsällskapet.

Annons

- Vi ser ett visst pr-värde i det, säger Lantmännens vice vd Clas Eriksson.
Det är ett glädjebesked för Österfärnebo ryttarsällskaps omkring 150 medlemmar, främst unga tjejer som tillbringar timmar av sin lediga tid i stallet.
Men klubbens ordförande Christina Jäderberg vågar inte ta ut någon seger i förskott.
- Det är bara att hoppas att det blir som de säger. I slutändan hänger det ändå på hur höga anbuden blir som jag har förstått det, säger hon.
Sedan kommunstyrelsen för en månad sedan valde att inte sponsra klubben ekonomiskt har medlemmar och andra engagerade på orten skickat flera påtryckningsbrev till Lantmännen.

- Vi tycker att de borde ta sitt ansvar. Varje aktivitet betyder otroligt mycket här ute på landsbygden. Dessutom är vi en säker hyresgäst. Vi försvinner inte, säger Christina Jäderberg.
Det har Lantmännen tagit till sig.
- Vi är väl medvetna om ridklubbens situation och vi ser ett visst pr-värde i att hjälpa dem eftersom vi har flera av våra nuvarande och presumtiva kunder där, säger Clas Eriksson.

Hittills har drygt tio spekulanter kommit med anbud på fastigheten. Ett par av dem är, enligt Clas Eriksson, villiga att fortsätta att hyra ut till ryttarsällskapet.
- Det kan vara så att de bara är intresserade av att använda den gamla silon och inte har något emot att ridklubben stannar i lokalerna. Eller så säger de bara så för att få köpa huset. Det vet vi förstås inte, säger han.

Om det står mellan flera, nästan lika höga anbud, tänker Lantmännen ge förtur till den som vill låta ryttarsällskapet vara kvar.
- Men någonstans går smärtgränsen. Om det skiljer tio miljoner så säger det sig självt att vi tar det högre anbudet, säger Clas Eriksson.
Framåt slutet av april tror han att affären kan vara spikad.

Maria Carlsson
026-159625
maria.carlsson@gd.se

Mer läsning

Annons