Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökdykare räddade man ur lägenhet

GÄVLEEn man i 29-årsåldern ådrog sig kraftiga bränn- och inandningsskador i samband med en lägenhetsbrand under natten mot söndagen. I går fördes han till Akademiska sjukhuset i Uppsala med helikopter där han vårdas på brännskadeintensiven. Hans tillstånd uppges vara stabilt.

Annons
Klockan 04.37 gick larmet hos räddningstjänsten i Sandviken. Inom loppet av en minut hade fyra personer ringt till SOS Alarm och berättat om en brand i en tvårumslägenhet på tredje våningen på Baldersplan 5, i det före detta Eos-huset i centrala Sandviken. Ingen av dem som ringde var lägenhetsinnehavaren själv.
Brandkåren ryckte ut och var snabbt på plats.
- När vi kom fram var vardagsrummet övertänt, stora eldkvastar slog ut genom fönstret på balkongen. Det brann väldigt kraftigt, säger Kent Hansson, räddningsledare.
Rökdykarna tog sig in i den brinnande lägenheten och hittade en medvetslös man på köksgolvet. Ett par minuter senare var branden helt släckt. Grannarna i huset behövde aldrig evakueras.
- Dörrarna i huset är täta och bra. Och eftersom fönstret i vardagsrummet spräcktes utjämnades gasbelastningen den vägen. Rökdykarna gjorde ett mycket bra jobb, säger Kent Hansson.
Orsaken till branden är fortfarande oklar. Polisens tekniker ska undersöka den utbrända lägenheten i dag.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons