Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samling mot fylleriet

/
  • Folkets hus i Järbo var fullpackat när föräldrar och elever fick höra mer om det förebyggande arbetet mot droger. Foto: LEIF JÄDERBERG

JÄRBO Riskerna med alkohol och vad man kan göra för att stoppa ungdomsfylleriet var ämnet för dagen när Järboelever och deras föräldrar hade en gemensam skoldag på eftermiddagen i går.

Annons
Hundratals föräldrar och ungdomar fyllde Folkets hus i Järbo när polis, drogförebyggare och andra tillsammans med engagerade föräldrar informerade om alkohol och droger.
För ungdomarna var det vanlig skoldag fast det var lördag. Närvaron var obligatorisk och kompenseras med en ledig dag till veckan. Men föräldrarnas medverkan var högst frivillig och Ulf Boström var glad att så många dök upp.
- Att samla ungdomar och föräldrar samtidigt för att prata om problemen är viktigt, säger Ulf Boström.
De som kom till Folkets hus delades upp i grupper och fick lyssna till olika föredrag. Medverkade gjorde också den relativt nybildade gruppen Night Walkers, ungdomar som patrullerar på stan vi olika evenemang.
- Vi ser att det är många som är alltför unga som dricker alkohol. Framför allt är det unga tjejer som dricker för mycket, säger Johan Berg-Norr.
Han uppmanade fler att komma med i arbetet och detsamma gjorde Ulf Boström. Föreningen Vuxna på byn hade för några år sedan 90 medlemmar men nu är det bara ett 20-tal kvar.
Järbos mellanstadielelever går på Gullhedsskolan medan högstadieeleverna går på Norrsätraskolan och båda skolorna har lovat följa upp med temaundervisning i skolan.
- Förhoppningsvis blir det här inget avslut, utan en början på något bättre, sa Ulf Boström, när han avslutade dagen.

Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons