Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik riskerar vite

Sandvik riskerar 300 000 kronor i vite om företaget inte rättar till brister som uppdagades i samband med en arbetsplatsolycka i vintras. Det meddelar Arbetsmiljöverket.

Annons

I början av februari i år inspekterade Arbetsmiljöverket industriområdet på Sandvik Materials Technology, SMT. Orsaken var att en operatör klämt sin hand vid inmatning av rör i en så kallad riktmaskin. Den anställde kom åt att trycka på nödstoppet och fick hjälp av några arbetskamrater att komma loss.

Efter olyckan gjorde Sandvik en internutredning som kom fram till att vissa saker behövde rättas till. Inmatningen av rör ska inte behöva ske manuellt.

Men än har företaget inte vidtagit de utlovade åtgärderna, konstaterar nu Arbetsmiljöverket. I ett föreläggande får Sandvik fram till den 15 mars 2009 på sig att rätta till bristerna. Annars hotar Arbetsmiljöverket med 300 000 kronor i vite.

Anders Wallin är informationsdirektör på Sandvik.

– Olyckan i vintras föranledde ombyggnad av en mängd maskiner, vilket vi jobbat med sedan dess. Det är en ganska komplex historia som tar sin tid, men självklart kommer vi att rätta till bristerna i tid, säger han.

Mer läsning

Annons