Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik varslar fler

/

(Uppdaterad 15.12) Sandvik går i dag ut med att de fortsätter att varsla. 80 anställda på enheten Sandvik Mining and Construction berörs den här gången.

Annons

- Som det ser ut nu rör det sig om 30 tjänstemän och 50 kollektivanställda, säger Anders Wallin, informationsdirektör på Sandvik.

Den berörda enheten har 550 anställda.

- De här varslen kommer av samma skäl som tidigare, då andra enheter berörts. Vi har en kraftigt minskad orderingång och måste därför anpassa produktionskapaciteten, något som leder till personalminskningar, säger Wallin.


För varsel av den här storleken gäller en fyra månaders varselperiod, varslen kan alltså komma att träda i kraft någon gång i mitten av juni.

Beskedet om varslen kom nu på eftermiddagen. Personalen blev enligt Wallin informerad en stund innan. Nu vidtar förhandlingar med personalorganisationerna.

- Vi hade hoppats att vi skulle kunna undvika uppsägningar. Men vi ser att fler och fler gruvor drar ner på produktionen, säger Göran Nyström, VD på Sandvik Mining & Construction Tools.

Företaget har redan minskat personalstyrkan med knappt 80 personer genom dra in på inhyrd personal och på tillfälligt anställda. Men de indragningarna räcker inte.

- Går det här igenom har vi minskat personalstyrkan med en tredjedel. Det är ju väldigt allvarligt, säger Lars Karlsson, ordförande i IFMetalls bergborrsklubb.

Är du en av dem som berörs av dagens varsel? Hör gärna av dig till oss!

webrekationen@gd.se

Mer läsning

Annons