Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviksskolor i fara

/
  • Murgårdsskolan kan användas till annat. Det verkar de flesta oppositionspolitikerna vara överrens om. Foto: NICK BLACKMON

SANDVIKEN Lägg ner Smassen och "Glimmingehus" på Murgårdsskolan.
I andra hand Björksätraskolan. Fast ha inte för bråttom, det tjänar man inget på. Så tycker flera oppositionspolitiker som Gefle Dagblad har talat med.

Annons
Senast den 31 januari ska alla synpunkter på skollokalutredningen vara inlämnade, men flera av oppositionspartierna är redan nu klara med sin ståndpunkt.
Björksätra har en alldeles för värdefull kompetens när det gäller att ta emot flyktingbarn, och Sandbacka skola tappar inte så många elever som de andra.
Det är två argument som flera av partierna lyfter fram.
Smassens skola däremot måste rustas upp för flera miljoner kronor för att kunna användas i framtiden. Och Murgårdsskolan kan användas till annat.

Även om oppositionen misslyckats med att komma med ett gemensamt yttrande om skollokalutredningen är det ändå Murgårdsskolans framtid de flesta tycks vara överens om. De tycker att man kan använda skolan till något annat. Eller kanske lägga den i malpåse.
- Man behöver ju inte lägga ner Murgården, kanske bara ett av husen. Vi kan ju få en ökning av barn igen längre fram, säger Aino Blom, kd.
Ett förslag är att bygga om Glimmingehus till äldreboende.

Ett annat, från moderaterna, är att sälja huset till ett byggföretag som får göra om huset till 55+ boende. Det skulle ge intäkter till kommunen samtidigt som man får fler attraktiva lägenheter i centrum.
Vänsterpartisterna tycker inget eget i den här frågan. Enligt oppositionsrådet Karin Nilsson kommer de troligen att rösta som socialdemokraterna vill.
- Vi har ju faktiskt ett samarbete med dem, säger hon.
Frågan avgörs på kommunfullmäktige den 29 mars.

Magnus Lundquist
026-277598
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons