Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexbrottsdömd78-åring begär nåd

En 78-årig man från Sandvikens kommun som dömts för sexövergrepp mot sina barnbarn begär nåd hos regeringen. Mannen är nästan blind och behöver personlig assistent.

Annons

Vid upprepade tillfällen under åren 2005-2007 begick mannen sexuella övergrepp mot sina barnbarn, fyra flickor i åldrarna sju–tio år. Mannen dömdes till tio månaders fängelse och skadestånd till flickorna.

Mannen anför att han sedan domen haft psykiska problem och har svårt att sova. Övergreppen innebar också att han helt förlorade kontakten med sina barn och hans hustru har lämnat honom.

Mannen har i dag en starkt nedsatt syn. Han är blind på ena ögat och har bara ledsyn på det andra. Han är därför i behov av personlig assistent för att klara sig. Mannen har dessutom senaste året besvärats av varbildning i käken och har kallats till operation i mars.

Då mannen har både psykiska problem och nedsatt syn vill han bli benådad. Han anser att de tre åren med allt psykiskt lidande är straff nog.

Jojon: Fick barnen nåd?? tror inte det

ph: inget straff e stort nog ....

bosse: han skulle ha tänkt på det innan han förstörde de flickornas liv.

EK: Det går nästan inte kommentera detta utan att bryta mot villkoren..

Straffet var lindrigt, det kan han gott och väl ta. Sen får samhället hoppas att han sköter sig om han hinner ut..

LG: Men va f-n han är nästan åttio år ! Kunde gott få avtjäna straffet med fotboja hemma. ELLER?

reagera: Naturligtvis ska han inte benådas! Uppenbarligen har han inte klart för sig vilket lidande han har tillfogat offren. Han verkar mest tycka synd om sig själv. Finns inga förmildrande omständigheter i sådana här fall.

Seth deMesta: Var han gammal nog att begå gärningarna så är han även gammal nog att ta straffet. Var karl nog nu för en gång skull, stå för vad du gjort och ta konsekvenserna som nog ändå inte står i paritet med vad du förtjänar.

Mer läsning

Annons