Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF vill ha mer ansvar

SANDVIKEN Sandvikens IF vill ta ett större ansvar för fotbollsplanerna på Jernvallen. Det skriver klubben i ett brev till Kultur- och fritidsnämnden i Sandviken.

Annons
- Det är bra att klubbarna vill ta ett större ansvar för de idrottsanläggningar som de använder, säger också Sven-Olov Sundqvist, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Den här skrivelsen från SIF ska skickas till Jernvallsgruppen och där får frågan tas upp.
Det SIF i första hand vill ha en dialog om är A-arenan för fotboll.
- Det blir svårare för varje år som går att få utvecklingspengar till idrottsanläggningar, säger Leif Larsson, ordförande i SIF. Dessutom har ju kommunen satsat mycket pengar på Jernvallen under flera år och allt måste få ett slut.
- Därför är det min bestämda uppfattning att vi idrottsklubbar måste gå in och ta ett större ansvar för att höja klassen på anläggningen, fortsätter Leif Larsson.

I det avseendet har Leif Larsson ett föredöme och det är SAIK Bandy.
- Bandyn ordnade så att Pigge-restaurangen byggdes och att det nu har blivit ett serveringstält, säger Leif. Det SAIK Bandy har börjat tycker jag att vi andra klubbar ska titta på och börja ta efter.
Ett gemensamt projekt inom fotbollen i Sandviken kommun har varit jobbet med en uppvärmd konstgräsplan. Det är SIF, SAIK Fotboll, Stensätra, G/Hammarby och Åshammar som driver det projektet.
- Klubbarna vill ha konstgräset på en träningsplan, förklarar Leif Larsson. Stensätra, G/H och Åshammar vill ha det för vinterträning och de är lite oroliga för att de skulle få mindre tider om konstgräset läggs på A-planen.

De tre lagen har egna planer på respektive orter. Men när det gäller möjligheterna för vinterträning under drägliga förhållanden uppstår problem.
Just nu är det SIF som vill starta diskussionen om framtiden och fotbollsplanerna.
- Men jag är säker på att de övriga klubbarna också är intresserade av att göra något åt situationen, säger Leif. I Dalarna har klubbarna kommit betydligt längre än vad vi gjort i Gästrikland. Men nu måste vi komma igång och visa vårt intresse. Vi idrottsföreningar kan inte leva kvar i gamla tider.
Det är inga större förändringar som SIF har i tankarna. Klubben vill med enkla medel göra miljön kring själva fotbollsplanen mer attraktiv.
- Till Jernvallen ska fotbollspubliken komma för att se bra fotboll i trivsam miljö, avslutar Leif Larsson.
Om de här planerna sätts i verket redan i vår är för tidigt att säga.

Jörgen Larsson
026-277596
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons