Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sita stänger sitt kontor

SANDVIKEN Den 19 januari stänger Sita sitt kontor i Sandviken. Den administrativa personalen, två personer, flyttar över till kontoret i Gävle och Bengt Magnusson, platsansvarig i Sandviken, övergår till att jobba inom Sita Region Nord.

Annons
Från årsskiftet förlorade Sita alla transporter av hushållssopor som företaget haft i Gästrikland liksom arbetet på återvinningscentralerna i Sandviken och Hofors. Totalt berörs fem chaufförer och personalen på återvinningsstationerna.
Genom att fyra av chaufförerna får fortsätta köra sopor åt Ragn-Sells, som är ny entreprenör för hushållssoporna, behöver sammanlagt bara två man sluta.

Sita kommer att liksom tidigare svara för all hämtning av avfall vid industrierna och även att sköta hämtningen av returpapper som underentreprenör åt Stena.
Trots att Sita kört hushållssopor sedan 1965 ser Bengt Magnusson ingen fortsättning i framtiden då marginalerna är för små.
Han beräknar att bara en fjärdedel av kostnaderna för sophämtningen går till transportörerna. Den övriga delen av sopavgiften är bland annat administrativa kostnader hos Gästrike Återvinnare, tippavgifter och kostnader för kärl.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons