Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinkan är ohotad på julbordet

Skinkan har sin givna plats på julbordet.
I Sandviken köptes närmare 13 000 julskinkor i de fyra största butikerna. Det motsvarar en vikt på över 40 ton.

Annons

Många grisar har fått sätta livet till för att mätta alla hungriga sandviksbor. Den finansiella krisen har inte nått matbutikerna.

– Vi har sålt 6 700 julskinkor och det motsvarar ungefär 20 ton, säger Claes-Göran Rydberg, livsmedelschef på Ica Maxi. Det är ungefär 1,5 ton mer än under motsvarande tid i fjol.

Rydberg är helnöjd med julhandeln. Kunderna har kommit i en strid ström och ibland har det blivit lite glest på hyllorna.

Grannen Willys har också sålt massor av julskinkor.

– Det handlar om sju ton julskinka, det motsvarar ungefär 2400 skinkor, säger butikschefen Hans Johansson. Vi har sålt över förväntan. Så jag är helnöjd med årets siffror. Sedan får vi se hur det blir i fortsättningen.

Kenneth Larsson är butikschef på Coop Extra i Vallhov. Även här har det sålts julskinkor i massor.

– Det handlar om ungefär 2 000 skinkor. Det är lite mer än vi sålt tidigare år, menar Kenneth Larsson, som också är mycket nöjd med handeln.

– Det verkar som kunderna unnar sig lite extra en helg som julen. Så vi är helnöjda.

Ica Supermarket i Björksätra har levererat 1 737 julskinkor i alla de olika former och fasoner.

– Det är ett lite bättre resultat än i fjol när det gäller julskinkor, säger butikschefen Fredrik Hedberg. Tittar vi på den övriga handeln så har vi ökat försäljningen med fyra procent. Vi får vara nöjda med tanke på det ekonomiska läge som råder, säger Hedberg.

Mer läsning

Annons