Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs-Jan i ny konkurs

/
  • ARKIVBILD Konkurs. Skogs-Jan Eriksson klev in som ägare i Alcab THT i februari och meningen var att han skulle sälja skogsmaskinen Terri. I dag är konkursen ett faktum.

SANDVIKEN
I lite mer än sex månader var Jan Eriksson, Skogs-Jan, tillbaka i skogsmaskinsbranschen.

Annons
- Men nu är det slut, suckar Skogs-Jan. Företaget tvingades i konkurs och nu har all verksamhet upphört. Det handlar om en konkurs i flermiljonklassen.
Redan när Skogs-Jan klev in i Alcab THT i februari visste han att ekonomin var dålig i företaget. Skogsmaskinsbranschen har inte varit direkt lysande de senaste åren.

Trodde på Terri
- Men jag trodde på den lilla behändiga Terri-maskinen som vi hade rätten till i Sverige, säger Skogs-Jan. Meningen var att maskinen skulle byggas i Tärnsjö och där en viss verksamhet även skulle bedrivas i mina lokaler i Österfärnebo.
Skogs-Jan hade privata finansiärer med sig när han gick in i företaget. För två år sedan tog Anders Wall, finanskung på 80-talet, kontakt med Skogs-Jan med baktanke att denne skulle driva företaget vidare.

Positiva tongångar
- Utan att nämna några namn så hoppade personen med riskkapitalet av först, förklarar Skogs-Jan. Trots det såg jag optimistiskt på framtiden eftersom jag fick positiva tongångar från statliga myndigheter.
Själv blev det kostsamma månader för Skogs-Jan. Han uppskattar sin förlust till minst 600 000 kronor.
- Jag var ändå villig att gå in med nya friska pengar i bolaget, men ensam kunde jag inte dra hela lasset, menar han.
Förutom försäljningen av Terri-maskinen kommer också butiken i Morgongåva att läggas ner med bland annat en mindre hotellrörelse. I butiken såldes bland annat snöskotrar och fyrhjulingar.
- Det här var andra konkursen för mig och det känns inte alls bra, menar han. Jag blir 58 år i år, men jag ger inte upp så lätt.
Det finns nämligen nya planer i en helt ny bransch.
- Jag ska göra ett race till och det blir inom kosttillskottsbranschen, skrattar Jan Eriksson. Jag har redan träffat intresserade företag och vi får se hur det blir i framtiden.
JÖRGEN LARSSON

Mer läsning

Annons