Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan man bowla i centrum

Sandviken kan snart få en centralt belägen bowlinghall. Idén kläcktes av Georgios Michael som äger restaurangen Monroe’s.
– Jag tror att hallen kan bli en samlingspunkt för ungdomar, säger han.

Annons

Bowlinghallen är tänkt att ligga i samma lokaler som Annonsbladet, där Hyttgatan går ut på Gävlevägen.

Där finns 1 000 kvadratmeter tomma ytor att tillgå sedan kundtjänstföretaget Anthill flyttade ut vid årsskiftet. Tanken är att en ny entré ska byggas bredvid ingången till Annonsbladet.

Hallen ska bestå av tio bowlingbanor och även en servering med enklare maträtter och fika. Öppettiderna är tänkt att vara 11–22 alla dagar i veckan med undantag från fredagar och lördagar då det ska vara öppet en timme längre med exempelvis discobowling.

– Då spelas det hög musik och banorna lyser i mörkret. Det här blir mycket en satsning för ungdomar, ett ställe i centrum där de kan hålla till om kvällarna och bowla eller bara sitta och prata och kolla på bowling, säger Georgios Michael.

Lokalerna ägs av fastighetsbolaget Trebeko. Det är också det företaget som gör satsningen på bowlinghallen. Ansökan om bygglov kommer snart att lämnas in till kommunen.

Georgios Michael säger att han kommer att finnas där som ett stöd i bakgrunden och kanske inledningsvis hjälpa till med restaurangen.

I Sandvikens finns i dag endast en bowlinghall, på Jernvallen.

Georgios Michael tror inte att de två verksamheterna kommer att konkurrera med varandra i någon högre utsträckning.

– Jag spelar själv med Örta och tror att de två hallarna kommer att dra varsin publik. Tanken är också att priserna ska vara desamma så att det inte blir något krig om den saken, säger han.

Hans förhoppning är att bowlinghallen ska kunna öppna i mitten av maj.

Mer läsning

Annons