Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart ska skrotbilen väck

SANDVIKEN I månader har en vit Opel Kadett stått vid sidan av länsväg 272 norr om Sandviken. Bilen halkade av länsvägen i samband med första snöfallet.

Annons
Flera har ringt GD och undrat varför bilen inte plockas bort.
- Det ska bli en akuthämtning, lovar Lars Alm, kampanjansvarig hos Håll Sverige Rent i Stockholm. Jag såg själv bilen under nyåret och funderade varför den inte plockats bort.
Lars Alm bedyrar att bilen ska vara borttagen senast tisdag.
- Det måste ha blivit en miss i vår hantering, menar Lars Alm. Men jag lovar att den ska bort direkt.
Bilen har blivit rejält slaktad sedan avåkningen. Ägaren är enligt bilregistret bosatt i Holmsveden, men har tydligen ingen större lust att plocka bort den.
- Redan i början av november skrevs bilen av, säger Bengt Mårtensson, skrotbilsansvarig hos polisen i Sandviken. Jag var själv på plats och sedan faxade jag papperna till Håll Sverige Rent i Stockholm.
Men tydligen har papperen försvunnit i Stockholm. Inte att undra på eftersom det anmäls enormt med skrotbilar varje år.
- Det handlar om ungefär 50 000 skrotbilar som ställs varje år, menar Lars Alm. När vi började den senaste kampanjen att anmäla skrotbilar, 2001, fanns det uppskattningsvis 600 000 runt om i Sverige. Kör vi sedan igång någon kampanj börjar intresset för att få iväg sina bilar öka högst väsentligt.
I Sverige nyregistreras över 300 000 bilar varje år. Så fullt naturligt måste det bli ett stort antal som slutar rulla och bara bli stående.
- Nu är det väl en del bilar som blir uppställda och ägarna plockar delar av, säger Lars Alm. Men det handlar ju fortfarande om skrotbilar.
Bengt Mårtensson hos polisen har de senaste åren rapporterat många skrotbilar som stått uppställda inom Sandvikens kommun.
- Det finns rätt många skrotbilar kvar och många av dem står parkerade på Sandvikenhus parkeringar runt om i kommunen, säger Bengt.
Det viktigaste för stunden är ändå att skrotbilen norr om Sandviken försvinner de närmaste dagarna.

Jörgen Larsson
026 - 277596
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons