Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sömnlösa nätter inför Bangen

/

SANDVIKEN- Det här går inte, säger Åke Björänge, ansvarig för Bangen, sedan Gefle Dagblad berättat för honom att kultur och fritidsnämnden halverar bidraget till sommarens begivenhet.

Annons
- Vi har inte en chans att få in de 310 000 kronorna som nu försvinner, fortsätter Åke. Vi kan absolut inte dubbla entréavgifterna för då kommer inte publiken.
Till sommaren ska den 13:e upplagan av Bangen arrangeras i Stadsparken. Ett jazzevangemang som blivit en succé och lockar publik från hela Sverige.
- Det är 35 procent av publiken som kommer från andra kommuner, säger Åke. Det betyder en massa intäkter till kommunen med boende och mat.

Inte en halvering
Åke Björänge kan acceptera ett minskat bidrag, men inte en halvering.
- För bara en vecka sedan satt jag i möte med kommunledningen angående vår framtida satsning, säger Åke. Ledningen såg bara positivt på Bangen och så kommer det här beskedet. Nu blir det sömnlösa nätter igen.
Ole Herrgård, moderat och med i KF-nämnden reserverade sig mot beslutet att låta Konsthallen vara kvar i malpåsen även 2003.
- Nu befarar jag det värsta, suckar Ole. Jag tror inte att Konsthallen kommer att starta igen med tanke på att kommunen får en sämre ekonomi de närmaste åren.
Konsthallen har varit stängd i två år och det var meningen att den skulle öppnas igen den 1 januari.
- Synd för kommunens kulturverksamhet, menar Ole Herrgård. Det har varit bättre att minska mera på det rörliga bidraget till Folkets hus.

JÖRGEN LARSSON

Mer läsning

Annons