Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossarna fick igenom sitt budgetförslag

SANDVIKEN Socialdemokraterna fick igenom sitt budgetförslag i kommunfullmäktige i går kväll. Trots en enig opposition och att vänsterpartiet lade ner sina röster i frågorna om Skogsgläntas demensboende och Sandbacka park.

Annons
Beslutet innebär att Skogsgläntan stängs enligt planerna vid halvårsskiftet nästa år. Ett beslut som väckte stora protester på åhörarläktaren i går kväll. En stor grupp anhöriga fanns på plats för att lyssna på mötet.
Den borgerliga oppositionen försökte bryta ut frågan om Skogsgläntan och få den återremitterad, men fick inget gehör för det.

Vänstern valde att inte delta i omröstningen om samma fråga. Förutom det ville de heller inte ställa sig bakom utbyggnaden av Sandbacka Park. I övrigt tänker de alltså samarbeta med socialdemokraterna nästa år.
Totalt sett beskrevs budgetdiskussionen som farsartad av flera ledamöter. Plötsliga utspel och personangrepp haglade i fullmäktigesalen.
Moderaternas Riitta-Liisa Björk blev hårt ansatt för att hon inte hade något finansierat motförslag till budgeten som hon själv kritiserade så starkt. Hon svarade med ett överraskande förslag om att skära ner dramatiskt i föreningsbidragen till ungdomsidrotten. Ett förslag som hon själv drog tillbaka en stund senare.

Den borgerliga oppositionen vägrade att acceptera att budgeten har ett nollresultat för nästa år, men lyckades inte presentera någon finansiering.
De valde därför att inte delta i omröstningen i den frågan.
Fullmäktigemötet pågick i över sju timmar, och flera av besluten hann inte tas före Gefle Dagblads pressläggning.
Vi återkommer därför i morgon med fler nyheter från fullmäktigemötet i Sandviken.

Magnus Lundquist

Mer läsning

Annons