Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sötsak med det lilla extra

/

För att uppmärksamma Sandvikens 150-årsfirande tog Hansens Café & Bageri fram en jubileumsbakelse – gjord på äkta champagne:

– Vi ville satsa ordentligt! förklarar Helena Lindström.

Annons

Ska det vara så ska det vara ordentligt. Tänkte Anders Hansen och Helena Lindström när de skulle designa en jubileumsbakelse.

– Det skulle inte vara en vanlig prinsessbakelse med en dekoration på. Vi ville hitta på något extra! säger Helena Lindström om sin och kollegans skapelse, jubileumsbakelsen.

Den är gjord på bland annat vit choklad, vilket är gott men knappast lyxigt. I stället är det alltså champagne som bidrar med det lilla extra.

– Och det är äkta champagne, Jeanmarie, som vi gör champagnemousse av, säger Helena Lindström.

Trots det mer än vanligt exklusiva innehållet i jubileumsbakelsen blir priset inte högre än för övriga bakelser.

– Nej, folk är priskänsliga här. I Stockholm hade det gått att ta mer betalt.

Mer läsning

Annons