Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spekulant får hyra bruket

Sandvikens kommun hyr ut Gysinge bruk till den tänkte köparen Ulf Berghäll från 16 januari till 31 augusti i år.
– Under den tiden ska alla oklarheter kunna ordnas upp, säger Ulf Berghäll.

Annons

Redan före jul skrev parterna på hyreskontraktet. Nu har alla inblandade myndigheter våren och sommaren på sig för att räta ut alla frågetecknen innan den slutliga affären görs upp.

– Det här är en komplex affär där många vill ha ett ord med i laget. Bland annat ska en ny detaljplan upprättas för området vid Flottningsmuseum, Naturrum och Stenhuset och det blir etapp 2 i det stora projektet, förklarar Ulf Berghäll.

Det finns flera viktiga detaljer som måste lösas.

– Den kanske viktigaste var att Wärdshuset inte skulle stänga i väntan på en ny krögare. Nu är det klart att de kokerskor och den serveringspersonal som redan finns fortsätter driften, säger Berghäll.

– Sedan kommer naturligtvis Inge Lindgren, den gamle krögaren, att finnas med i bilden. Han rycker in om det skulle behövas. Wärdshuset fungerar på samma sätt som det gjort tidigare med dagliga luncher.

– Vi måste också ha snurr på konferensdelen. Inge Lindgren ska komma med lite nya idéer för att locka kunder. Annars är jag beredd på att 2009 kommer att bli ett riktigt tufft år, men vi ska klara det.

Enligt Ulf Berghäll är det ett förmånligt kontrakt som är skrivet. Och det har gjort möjligt att klara den ekonomiska kris som världen befinner sig i.

– För att kunna locka fler besökare till Gysinge gäller det att få fler aktiviteter. Gärna ihop med PRO – vi ska kunna samarbeta på flera plan. Men vad det blir får framtiden utvisa, säger en nöjd Ulf Berghäll.

En framtida översvämningsprognos var lovad till den 15 december, men den har blivit försenad och ska nu komma 15 januari, dagen före Berghälls övertagande.

– Skulle någon översvämning ske så ligger det på kommunens bord. Naturligtvis ville de ha det klart först, säger Berghäll.

Det är också meningen att kommunfullmäktige i Sandviken ska kunna ta upp ärendet under aprilmötet.

– Det är viktigt för mig att allt blir klart i god tid eftersom jag har vissa förbättringsplaner inför kommande vinter. Det måste göras så snabbt som möjligt. Men viktigast är ändå att alla formalia blir klara och vi kan sikta framåt. Bruket behövs rustas upp och inte bli en stor ruin, säger Ulf Berghäll bestämt.

Så nu har i alla fall första steget tagits mot den slutliga försäljningen av Gysinge bruk. Men ännu återstår flera pusselbitar som måste passa ihop innan det slutliga övertagandet kan skrivas på.

Mer läsning

Annons