Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefans dröm blev sann

/

Med stolthet i blicken tittar Stefan Johansson, kökschef på Brukshotellet i Högbo, på kokboken som varit hans dröm i 35 år.
– Den blev fantastiskt bra, säger Stefan med ett leende på läpparna.

Annons

Redan under 1970-talet hade Stefan Johansson en dröm att göra en bokbok. Första planerna var att ge ut receptkort som skulle kunna samlas i en pärm.

– Det var populärt på 70-talet, men projektet kom aldrig längre än till vilda tankar, säger han glatt.

Men kokboksplanerna fanns där, men det dröjde en bra bit in på 2000-talet innan han presenterade den.

– Spännande, sa vd:n Ola Berggren och sedan började det hela rulla igång.

– Projektet blev så pass stort att jag till slut inte visste vilken ände jag skulle börja i.

Ett första steg blev att låta kockarna laga sina favoritrecept som sedan fotograferades och användes på hotellet.

Det var början till kokboken ”En dag på Högbo Brukshotell”.

– Vi har arbetat med projektet i 18 månader och jag törs inte ens tänka på hur många timmar vi har lagt ner för att få den färdiga produkten.

Allt i kokboken är lagat och testat på hotellet. Vissa brödrecept är från konditorn Janne Hed, men det mesta är förändrat.

– Vad jag vet är Brukshotellet först med att ha en egen kokbok och den beskriver verksamheten från frukost till nattmackan, säger Stefan.

Kokboken är tryckt i 3000 exemplar och säljs i Gävle, Valbo och Sandviken.

Mer läsning

Annons