Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor&Liten först in i nya Resecentrum

/
  • I trafikens centrum. Magnus Carlsson, vd för Taxi Stor & Liten, är nöjd med de nya lokalerna i Resecentrum där det dagligen ska passera runt 3 500 resenärer och presumtiva kunder. Foto: LASSE HALVARSSON

SANDVIKEN Taxi Stor & Liten blev de första hyresgästerna i Resecentrum.
Sedan drygt en vecka har de funnits i de nya lokalerna i järnvägsstationen. Ett idealiskt läge, vd:n Magnus Carlsson är nöjd. - Utanför kommer det att passera runt 3 500 personer dagligen när allt är klart, säger han.

Annons
Genom placeringen i stationshuset kommer kunderna att få möjlighet att ringa på dörren och beställa en taxi.
De nya lokalerna erbjuder en bra arbetsmiljö. Här finns ett dagrum med tv, ett kök och en mindre utbildnings- och konferenslokal. Ett par avskilda viloplatser har ordnats så att de som jobbar sena nätter kan få möjlighet att lägga sig.
Dessutom inreds ett litet kontor och Magnus Carlsson hoppas att åtminstone vara i Sandviken en dag i veckan.
- Tanken är att jag ska kunna träffa kunder och inte minst personalen lite mer, säger han.

Utanför finns elva parkeringsplatser varav ett par stycken med motorvärmare. Hyran för lokalerna är hög, egentligen för hög. Men genom att personalen som finns på stationen tar ansvar för låsning och öppning av vänthallen har nivån sänkts till en rimlig nivå, enligt Magnus Carlsson.
I dag finns 21 bilar i Sandviken varav tre mindre bussar. Sammanlagt är drygt 50 chaufförer igång och taxiverksamheten växer.
Inte bara i Sandviken utan även i Gävle och Hofors där företaget är etablerat.
Taxi Stor & Liten räknar med en omsättning på runt 60 miljoner kronor i år där drygt hälften är samhällsbetalda resor. Företaget växer med knappt tio procent årligen och den stora tillväxten ligger på företag och privatresor.

Ulf Granström
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons