Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Företagarforum på Jernvallen i år igen

/
  • Patrik Dahlenlund njuter i fulla drag av den behandling har fått från Kerstin Dahlbäck som driver Karisma Spa. Foto: Stefan Estassy

SANDVIKEN Nöjda utställare och nöjda besökare. Bättre facit kan det inte bli från årets Företagarforum som nu anordnades för fjärde gången och avslutades i går.
- Det är så viktigt att synas, säger Kerstin Dahlbäck från Karisma Spa som deltar för andra gången.

Annons
Runt 100 företag fanns på plats på Jernvallen för att träffas och visa upp sina produkter och sitt kunnande. Företagarmässa är till för att skapa nätverk. Therese Wassberg och Thomas Wanke från Företagarna var nöjda med en jämn ström av besökare.
- Nu när vi bantat mässan till två dagar så blir det ett jämnare tryck och en lagom ström av besökare, säger de.

Ungefär hälften av företagen återkommer och hälften är nya varje gång. Men det finns också trogna mässdeltagare som återkommer varje gång.
Sandvik deltog för första gången och Belma Tabak som jobbar på informationsenheten hade fullt upp.
- Det har varit mycket folk här som frågat om det mesta, men mycket har rört vår inköpspolicy, säger hon.
Intresset för Göranssonska skolan var också stort. En skola som leder fram till jobb. Belma Tabak pekar också på att många besökare frågade just om möjligheten till jobb på Sandvik så företagets dragningskraft är stor.
Berendsen som fanns med för andra gången fick möjlighet att visa sin senaste verksamhet, uthyrning och rekonditionering av skyddsskor.
- Det här är en sak som kan slå och mässan är viktig för att knyta nya kontakter och vi har fått nya kunder genom vårt deltagande, framhöll både Ulla-Lena Wikström och John Stenman.

Åtta Hoforsföretag fanns i samma monter och deltagarna var nöjda. Lennart Elfström som egenföretagare, med konsultverksamhet inom säkerhetsbranschen, såg möjligheter just genom samverkan.
- Men jag får också möjlighet att visa upp mig och nå ut med mitt budskap till många nya som jag hoppas nå som kunder, säger han.
Manpower Solutions som tog över serviceverksamhet på Sandvik för drygt ett år sedan såg möjligheter.
Nu fick de chans att visa upp den bredd som företaget kan erbjuda och även prata om skillnaden mellan bemanningsföretaget Manpower och Manpower Solutions.
- Det här har varit jättebra för oss, påpekade både Merja Parviainen och Marie Tapper.

Besökarna fick reklampennor, godis i mängd och broschyrer. Men också möjlighet att prata med företagen om verksamhet på ett trivsamt sätt. Arne Hedin från Österfärnebo var en av alla nöjda besökare, men han saknade en sak.
- Varför finns inte Gysinge här när Älvkarleby är med på mässan, undrade han.

Ulf Granström
026-15 96 23
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons