Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Lussecupen

SANDVIKEN Årets Lussecup i Sandviken slår alla rekord. Nära 500 ungdomar från högstadiet och gymnasiet spelar innebandy hela lucianatten. 40 lag ska klara av 99 matcher från i kväll till i morgon bitti.

Annons
För femte året arrangerar IBK Alba och kyrkorna i Sandviken Lussecupen på Jernvallen som ett drogfritt alternativ för ungdomar på lucianatten. Arrangemanget blir bara populärare. I år har man dubblat antalet deltagare och ändå har inte riktigt alla fått plats. Sammanlagt deltar 40 lag med tolv man i varje, och det måste vara både killar och tjejer i laget annars får man inte vara med. Turneringen är för högstadiet och gymnasiet i Sandviken och man spelar var sin turnering.

Det betyder att nästan 500 ungdomar kommer att vara aktiva spelare från klockan sju i kväll. Gruppspelet är klart vid midnatt och sedan kommer slutspelet. De båda finalerna beräknas vara klara vid femtiden på lördag morgon. Då har 99 matcher spelats på fyra planer. Matchtiden är tolv minuter.
- Vi kommer att ha Sveriges största fritidsgård här i kväll, säger Lennart Liljedahl, IBK Alba.

För det är meningen att så många som möjligt ska komma till Jernvallen, inte bara för att spela utan också för att heja på lagen och träffa sina kompisar.
Arrangörerna hoppas också att föräldrarna hittar dit.
I år har Sandvikens kommun inget lussedisko på Folkets hus, säger Daniel Gunner, Kanalkyrkan, så det blir förhoppningsvis knökfullt här.
Ekonomiskt är det Sigrid Göranssons fond som stöttar arrangemanget, lagavgiften är bara 150 kronor. Inhyrda vakter håller ordning och kontrollerar nykterheten. IBK Alba sköter det praktiska med funktionärer till alla matcher och får en slant till klubbkassan. Personal från fritidsgårdarna finns också med under kvällen.
- Vi vill att ungdomarna ska ha en vettig sysselsättning i kväll, säger både Lennart Liljedahl och Daniel Gunner. Det är stenhårt drogfritt. Den som ertappas åker ut direkt.

Lotta Hildingson
026-277591
lotta.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons