Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män anhållna för bingohallsrånet

Två män anhölls i fredags misstänkta för rånet mot bingohallen i Sandviken. Den tredje misstänkte är fortfarande på fri fot.

– En av de gripna är känd hos oss sen tidigare, den andre inte, säger Per Sjöberg, vid polisen i Sandviken

Annons

Polisen grep i förrgår kväll två yngre män misstänkta för att ha rånat bingohallen i Sandviken den 26 oktober. Kort efter att personerna gripits blev de anhållna av åklagare Christer Sammens. Eftersom den tredje misstänkte fortfarande befinner sig på fri fot är polisen mycket försiktiga med att lämna ut uppgifter.

– Men så mycket kan jag säga att en av de gripna är känd hos oss sen tidigare, den andre inte, säger Per Sjöberg, som arbetat med fallet i en och en halv månad nu.

Annars vill han inte berätta mer än att det är fråga om två yngre män som gripits. Inte ens var de kommer ifrån kan han i nuläget avslöja.

- Vi vill vänta med det tills vi fått fast också den tredje personen.

Det var den 26 oktober i år som tre maskerade personer med något som liknade k-pistar stormade in på bingohallen i Sandviken och krävde pengar. I bingohallen befann sig ett 30-tal personer mellan 65 och 90 år just då. Samtliga tvingades under vapenhot ned på golvet.

Rånarbytet blev inte mer än några tusenlappar.

Både personalen och bingospelarna var mycket omskakade efter händelsen

På måndag tas beslut om de misstänkta männen ska begäras häktade eller inte.

– Troligen blir de häktade, säger Per Sjöberg.

Mer läsning

Annons