Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två platser på tok för lite

Fyra hälsocentraler är i dag samlade i gamla sjukhuset i Sandviken.
Men det finns bara två officiella parkeringar för handikappade vid huvudentrén.

Annons

– Det är på tok för lite och chansen att få en parkering där är liten, säger Torsten Widahl, som själv har rätt till handikappplats.

Alltför ofta står det sex bilar intill de två parkeringsplatserna för handikappade. Det har varit så pass trångt att bussarna vägrar köra fram till sjukhusentrén.

– Det finns handikappade som har mycket svårt att gå även korta sträckor. Vad ska de göra när det inte finns platser framför entrén? undrar Torsten Widahl som fick sitt parkeringstillstånd efter en höftoperation.

Niklas Bergdahl är handikapporganisationernas samordnare.

– Det här är faktiskt inget som jag har hört talas om, förklarar han. Men två handikapplatser vid sjukhuset är för lite för oss, och när vi har möte till veckan ska jag ta upp det här problemet. Det berör onekligen våra medlemmar.

På landstinget är man väl medveten om problemet.

– Det finns också några parkeringar för handikappade vid badet, säger Rolf Nordh som är ansvarig för landstingets parkeringar.

– Men vi vet om problemet och håller på att titta på det. Först ska vi ordna problemen vid Gävle sjukhus och sedan blir det Sandvikens tur. Två platser för handikappade vid fyra hälsocentraler är lite för lite.

Men enligt Rolf Nordh har personer med parkeringstillstånd rätt att ställa sig på valfria platser.

– Det är vi generösa med. De enda platser du egentligen inte får parkera på är på busshållplatser och hyrda p-platser.

– Samtidigt är det här arbeten som vi inte utför under vinterhalvåret. Men som sagt, vi ska titta på handikapparkeringarna vid sjukhuset.

Mer läsning

Annons