Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två till häktade för Underbar-misshandeln

SANDVIKEN Ytterligare två män har nu häktats för den grova misshandeln utanför krogen Underbar.
Liksom en tidigare häktad 26-åring har de två männen kopplingar till Solidos.

Annons
Åklagaren Micael Dahlberg har nu häktat sammanlagt fyra personer för den grova misshandeln av en 27-årig utanför Underbar i Sandviken. Efter att två män häktats sa åklagaren att det skulle bli aktuellt med fler gripanden.
- Men i och med de här två häktningarna så är det stopp, säger han.
Misshandeln inträffade den 22 mars utanför nattklubben. Flera krogbesökare blev vittnen till den grova misshandeln då de fyra männen ska ha gett sig på 27-åringen. Han fick liggande ta emot flera sparkar och slag.
Ett av slagen träffade så illa att käkbenet gick av. 27-åringen har därför blivit tvungen att operera in en titanplatta för att hålla käken på plats.

Skadan har försenat polisutredningen eftersom 27-åringen själv har haft svårigheter att prata om vad som hänt.
En 19-årig man greps kort efter misshandeln. Han nekade inledningsvis men efter en tid i häktet erkände han att han deltagit i misshandeln. 19-åringen hävdar själv att han endast försökte dra bort en 26-åring från den liggande mannen. Han ska då själv ha fått en knuff och trillat omkull. När han ställde sig upp var mannen på marken livlös, vilket gjorde att 19-åringen fick panik och sprang därifrån.
Han har själv sagt att han är rädd för 26-åringen eftersom han haft kontakter med mc-gänget Solidos.

Efter sitt erkännande släpptes 19-åringen i väntan på det kommande åtalet. Kort därefter häktades 26-åringen, i torsdags häktades en 19-åring och i går häktades slutligen en 18-åring. De tre häktade har alla kopplingar till mc-gänget Solidos.
26-åringen greps inledningsvis i samband med den stora polisrazzian mot mc-gänget men släpptes senare i brist på bevis.
Hovrätten dömde 19-åringen till två års fängelse och 18-åringen till sluten ungdomsvård i ett år och två månader för grovt rån. I väntan på att avtjäna sina straff misstänks de två unga männen nu alltså för ytterligare ett allvarligt brott.

26-åringen säger att han var på platsen men att han var nykter och att han varken sparkade eller slog. 19-åringen och 18-åringen nekar båda kategoriskt till alla anklagelser. Enligt Micael Dalberg finns det inget som tyder på att misshandeln är relaterad til mc-brottsligheten. Det är ännu oklart när åtal kommer att väckas mot männen.

Daniel Siksjö
026-15 96 30
daniel.siksjo@gd.se

Mer läsning

Annons