Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undervisning granskas

SANDVIKEN Skolverket undrar hur Sandvikens kommun sköter undervisningen för de fyra elever som stängts av från Norrsätraskolan.
Verket kräver utförliga svar om kvalitén på elevernas skolgång.

Annons
Eleverna undervisas sedan i höstas i en lokal i centrum eftersom de anses störa de övriga eleverna på Norrsätraskolan, något som Gefle Dagblad berättat om tidigare.
Mamman till en av eleverna anmälde i oktober förra året kommunen till Skolverket, eftersom hon inte tycker att skolan gör tillräckligt för hennes son.

Nu har Skolverket begärt in omfattande redvisning från kommunen om hur sonen och därmed även de övriga tre pojkarnas undervisning ser ut.
"Mot bakgrund av vad som hittills framkommit i ärendet finner Skolverket skäl att närmare utreda om Sandvikens kommun följt författningsbestämmelserna angående elevs rätt till utbildning och särskilt stöd", skriver verket.
Senast den 16 februari vill Skolverket ha svar på bland annat hur åtgärdsprogrammen ser ut för eleverna, vilka lärarresurser de har och var de undervisats.
"Av protokollen från den särskilda undervisningsgruppen framgår att (eleverna) under höstterminen 2003 flyttats mellan olika lokaler. Ange i kronologisk ordning: a) vilka flyttningar som genomförts, b) vilka orsakerna varit till flyttningarna, samt c) vilket stöd och d) vilken lärarkompetens (eleverna) erhållit vid dessa tillfällen", skriver Skolverket i sin begäran.

Magnus Lundquist
026-27 75 98
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons