Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsråd får nämndhandlingar

SANDVIKEN
Kultur- och fritidsnämnden har haft sitt månadsmöte med besök bland annat på Rosenlöfs tryckeri och biblioteket i Storvik.

Annons
Den viktigaste frågan som klubbades igenom var att Sandvikens ungdomsråd ska få tillgång till nämndens handlingar.
- Satsar vi inte på ungdomen kommer ingen att vilja bo kvar i kommunen, menar nämndordförande Sven-Olov Sundkvist. Det här är en demokratifråga och vi tror att ungdomarna måste släppas in.

M-reservation
Nämnden var enig i beslutet utom moderaten Niklas Gillström som reserverade sig. Enligt reservationen menade Gillström att om ungdomsrådet får yttranderätt ökar det den byråkratiska gången.
- Det kommer att bli otroligt sega möten och det motsätter sig moderaterna, skriver Gillström.
- Något som vi inte alls förstår, säger Christopher Andersson-Bång, v. Vi hoppas på en snöbollseffekt och att det i framtiden ska bli lättare att rekrytera ungdomar.
I en extra punkt föreslår kultur- och fritidsnämnden att en sektorsövergripande grupp för barn- och ungdomsfrågor med representanter från kommunstyrelsen, kultur och fritid, socialnämnden, kunskapsnämnden och tillväxtnämnden.
Nämnden beslutade också att Övre Hammaren ska hyras ut när behov finns.
- Vi vill helt enkelt inte låsa upp oss eftersom vi har vissa planer för annan verksamhet i det anrika huset, säger S-O Sundkvist.

Mer läsning

Annons