Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallhovsgården - där trivs de unga

/
  • Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Blivande konstnärer. Tobias Råbom, Niklas Löv, Matilda Sjöberg och Henrik Viiri har valt att måla i dag då de besöker ungdomsgården.

SANDVIKEN
Att bara umgås, sitta och prata eller slötitta på teve. Det gör gärna ungdomarna när de besöker Vallhovsgården och Mikaela Berger som varit med där sedan miniortiden missar inte gärna någon kväll.

Annons
- Här finns kompisarna som man känt sedan länge och det känns tryggt att gå hit, säger hon.
Vallhovsgården är en av de två ungdomsställen som drivs genom pengar från Sigrid Göranssonska stiftelsen. Den andra ungdomsgården är Sigridsgården intill kyrkan.
Vallhovsgården har två anställda fritidsledare och stora ljusa väl anpassade lokaler med bland annat gymnastiksal och mysrum.
Vallhovsgården har blivit en naturlig träffpunkt de två kvällar i veckan gården är öppen.
Dessutom är det dagträffar med miniorerna och juniorerna.
På frågan om vad som är bäst blir svaren många. Resorna och lägren som ungdomarna brukar få göra är upplevelser som ger många fina minnen. Förra året åkte 100 ungdomar till Polen och besökte ett par av koncentrationslägren. Det gav starka minnesbilder samtidigt som ungdomarna fick möjlighet att diskutera förföljelserna av både judar och zigenare.
- Vi hade också förberett oss med att se många filmer om både kriget och förföljelserna, säger Hanna Eriksson och Peter Hammarberg som tidigare var medledare.
Tidigare var gården knuten till församlingen, men i dag är den fristående.
Ändå följs de regler som finns, att verksamheten ska vila på en kristen och kulturell grund.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons