Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ersätter Nordh?

/

En relationsskapande och framsynt initiativtagare med samarbetsförmåga och självinsikt.
Så vill Sandvikenpolitikerna att den nya kommundirektören ska vara. Om en månad går ansökningstiden till jobbet ut.

Annons

Svante W Nordh slutar sin nuvarande tjänst som kommundirektör vid 2009 års utgång. Politikerna i kommunstyrelsen tillsätter hans efterträdare.

Nu annonseras tjänsten ut. Förutom i lokaltidningarna och i Dalarnas tidningar kommer annonsen att synas i Dagens Nyheter och i Dagens Samhälle som vänder sig till alla anställda inom Sveriges kommuner och landsting.

Jobbannonsen lyfter fram vilken betydelse frilufts- och kulturlivet samt storföretaget Sandvik har för Sandvikens kommun. Den nya kommundirektören ska aktivt jobba för att öka antalet invånare, bland annat genom att ha ett brett kontaktnät och attrahera företag. Hon eller han ska även ha en aktiv roll i arbetet med medborgardialog.

Vidare vill politikerna att den nya högstachefen för kommunens drygt 3 100 anställda ska visa prov på personlig mognad och samarbetsförmåga. Kommundirektören ska kunna skilja på privata och professionella kontakter samt vara en lagspelare som lyssnar och kommunicerar med andra.

Personen ska även kunna se sakers långsiktiga betydelse och ta initiativet till aktiviteter som uppnår resultat.

I jobbannonsen står det att kommunen välkomnar alla sökande som bidrar till mångfald. Den som får jobbet förväntas bosätta sig i kommunen.

Den 22 februari är sista dagen att söka tjänsten för den som är intresserad.

Mer läsning

Annons