Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gatunätet förfaller i snabb takt

Annons

Vi skattebetalare har under de sista åren sett, att vår infrastruktur, såsom gatunätet, förfaller i snabb takt. I tidningsartiklar har frågan tagits upp med ansvariga på Tekniska kontoret, vilka svarat att det tyvärr saknas pengar för att behålla en rimlig infrastruktur.

Vad man säger är att vi ska vara förberedda på att gatusystemet kommer att bli sämre och sämre och sämre under de kommande åren.

Eftersom Tekniska kontoret är beroende av den budget som den socialistiska kommunledningen gör, så kan man fundera över vad ledningen har för planer. Detta är ju helt oklart, eftersom de politiskt valda gömmer sig bakom Tekniska kontorets tjänstemän.

Kommunledningen förefaller vara mer intresserad av att ge folk skådespel, (Havs-festivalen är ett exempel) än att ta hand om de grundläggande kommunala behoven, som de är tillsatta att ta hand om.

För att vår infrastruktur inte ska haverera helt, genom det eftersatta underhållet, (som leder till ännu högre framtida kostnader för kommuninvånarna) så bör man fundera på om det finns några alternativa lösningar:

1) Eftersom gatusystemet börjar se ut som i u-länder, så bör kommunen söka bidrag från Sida till förbättring av våra förfallna gator.

2) Alternativet är att bjuda in några investmentbolag som tar över hela vårt gatunät och får offerera service och underhållskontrakt av våra gatusystem för, säg 30 år, genom inkomster dom får från till exempel parkeringsavgifter. Detta kan eventuellt bli ett nollsummespel i pengar, men leda till att vi äntligen kan få en acceptabel gatustandard. ”Go, Gävle, go”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare