Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle en av de bästa kommunerna på Instagram

Gävle är femte bästa kommunen i landet på Instagram. Det visar en
sammanställning
som Hans Kullin, konsult inom sociala medier, gjort.

– Det är ett mycket gott resultat för kommunen och uppenbarligen har ansvariga arbetat målmedvetet med denna marknadsföringskanal. Instagram är en av våra snabbast växande sociala nätverk, skriver Hans Kullin i ett pressmeddelande.

Gävle utmärker sig genom att bli femma räknat i antal följare, efter storstäder som Stockholm och Göteborg.

Hans Kullin, som bloggar om sociala medier och digital PR, skriver att Instagram i dag är ett givet verktyg för marknadsföring, bland annat för turism. Ändå är endast 136 av Sveriges 290 kommuner aktiva på Instagram.

– Min bedömning är att anledningen till att Gävle nått relativt stor framgång på Instagram är att man har lyckas förmedla en trevlig bild av vardagen i kommunen. Dessutom är det klokt att låta olika invånare låna kontot då det ger en varierad bild av kommunen och gör det enklare att fylla kontot med bilder löpande, skriver Hans Kullin.

Gävle är också bland de tio flitigaste kommunerna på Instagram med 2412 publicerade inlägg. Bara Jönköping och Landskrona har publicerat fler inlägg.