Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle får ett nytt apotek

I dag får Gävle ett nytt apotek.
Klockan tio slår Apoteket Hermelinen upp portarna i Hemlingby köpcentrum.
– Det är så kul att alla fått vara med och bygga upp det här, säger butikschef Anette Strandberg.

Apoteket Hermelinen blir det åttonde apoteket i Gävle, och kommer att ha åtta anställda. Butiken är 390 kvadratmeter stor, och kommer att ha fyra kanaler för receptexpediering och två kassor för allt självplock. Apoteket är det sista att öppna i huset mitt emot Maxi Ica.

– Det känns spännande. Vi är så förväntansfulla, säger de anställda.

Butiken har satsat mycket på service; att det ska vara trevligt att komma dit. Den har fått en alldeles egen färg på puckarna som hjälper kunden att hitta rätt produkter i hyllorna. De stora punkterna bredvid texten på alla skyltarna som tydligt delar upp hår, hud och annat är i den här butiken lila.

Apoteket Hermelinen blir det enda apoteket i Gävle där man spelar musik. Apoteket har nämligen tagit fram cd-skivor med passande bakgrundsmusik som kommer att spelas i högtalare i butiken.

Syftet med det nya apoteket är att öka tillgängligheten. Det finns gott om parkeringsplatser, och öppettiderna är generösa. Både förväntningar och visioner är därmed höga:

– Det kommer att gå jättebra. Vi ska bli bäst i stan, skrattar de anställda.

Inför invigningen har alla jobbat hårt i två veckor och fyllt hyllor, packat upp varor, och skyltat butiken. Klockan tio i dag kommer Elisabeth Pallin, affärschef region Nord, att klippa invigningsbandet, och de första betalande kunderna kommer även att få små presenter.

– Det börjar kännas pirrigt nu, säger Eha Nurmi, som i dag alltså får en ny arbetsplats.