Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle kan få isbana på Rådhustorget

Isbana vid Rådhustorget.

Det kan bli verklighet om Socialdemokraterna får som de vill.

Kommunalråd Per Johansson, S, och partikamraten Jörgen Edsvik, ordförande i Byggnads och miljönämnden, vill utreda möjligheterna att anlägga en konstfrusen isbana på Rådhustorget under vinterhalvåret. Det, tror de, "skulle kunna bli en naturlig samlingspunkt för spontanidrott för unga och gamla och skapa en levande och hållbar stadskärna som är en av intentionerna i Centrumplanen", skriver de i ett pressmeddelande.

Per Johansson tror att en isbana i centrala Gävle skulle bli ett lyft.

– Gävle behöver en central yta för spontanidrott på vintern. En isbana skulle kunna ge torget nytt liv under vinterhalvåret och vara till glädje för många Gävlebor samtidigt som den också skulle kunna kopplas till verksamheterna i det framtida rådhuset, säger Jörgen Edsvik.

Per Johansson säger att det skulle bli ett lyft för Gävle med en belyst isbana vid Rådhustorget.

– Det skulle ge oss en mer attraktiv stad där människor vill vistas, säger Per Johansson.

Isbana på Rådhustorget har varit på tapeten tidigare. 2004 föll det på att det skulle bli för dyrt med det kylaggregat som skulle krävas om det temperaturen inte var tillräckligt låg.