Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Gävle kommun bestämmer"

SANDVIKEN
Även om Sandvikens kommunstyrelse ställer sig negativ till en utbyggnad av Valbo köpcentrum kommer den att bli av.

Annons
Det är Gävle kommun som bestämmer, och där är den tyngsta remissinstansen positiv.
-Den egna bygg- och miljönämnden väger tyngre än grannkommunen. Det är väl helt rimligt. Så hade vi också gjort, säger Stefan Hedin, kommunalråd i Sandviken.
Han och kommunstyrelsen i Sandviken har bett två egna nämnder, tillväxtnämnden och bygg- och miljönämnden, att yttra sig om ärendet.
Och som Gefle Dagblad har berättat de senaste dagarna tycker nämnderna inte likadant. Tillväxtnämnden är positiv till att Valbo köpcentrum byggs ut, bygg- och miljönämnden som fått ärendet utrett av stadsarkitekt Derek Lewis är negativ.
Stefan Hedin har inte hunnit läsa bygg- och miljönämndens yttrande, och vill inte säga vilken av nämnderna som väger tyngst när kommunstyrelsen ska bestämma sig för ett yttrande nästa vecka.
-Det får vi se då, säger han.
Men hur det än blir är alltså Sandviken bara en av många remissinstanser som ska tycka till om "Köpis" expansion. (Se artikel intill).
MAGNUS LUNDQUIST
026-277598
magnus.lundquist@gd.se