Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle kommun finns till för invånarna, inte tvärtom

Vi ska underlätta för näringslivet och invånarna att vara innovativa och drivande. Samtidigt ska vi erbjuda och fortsätta utveckla det sociala stödet, skriver Alliansen Gävles kommunalråd, Patrik Stenvard M, Helene Åkerlind L, Margaretha Wedin C och Jan Myléus KD

Gävle växer och utvecklas som modern kommun. Vi i Alliansen Gävle ser ansvarsfullt på uppgiften att förvalta det förtroende det innebär att fler väljer att flytta hit och starta eller driva företag här. Gävle kommuns ekonomi är välskött och växande. Under planperioden 2019 - 2022 vill vi investera för mer än sex miljarder kronor. Det är en realistisk och också mycket hoppfull budget vi har presenterat.

Vi vill göra investeringar i Gävle hamn på 200 miljoner för en ny kaj. Det dubbla investerar det privata hamnbolaget för att skapa en ny modern containerterminal. Detta utvecklar ytterligare Gävle som sjö- och handelsstad.  Vi kommer också göra stora investeringar i skolorna 2019, vilket tar sig uttryck i upprustning av gamla förskolor och att vi kan bygga nya förskolor och skolor. Vi kommer också investera i säkrare skolvägar för våra barn och ungdomar.

Alla barn ska ha rätt att utvecklas till sin fulla potential. Därför sätter Alliansen fokus på förskolans och skolans måluppfyllelse med hjälpmedel som läxstöd, studiehandledning och sommarskola.  Vi vill även fortsätta arbetet med att minska barngrupperna i förskolan och bland annat införa en läsa, skriva- och räknagaranti. För att ge varje elev de bästa förutsättningarna fokuserar vi på hälsan, både genom att öka förutsättningarna för fysisk aktivitet i skolan och genom ett förbättrat samarbete med Barn- och ungdomspsykiatrin.

Den prioriterade satsningen på ett nytt stadsbibliotek leder väg för den kunskapssatsning Gävleborna förtjänar. Vi satsar på framtiden och skapar en plats för möten, bildning och integration. Gävle har alla möjligheter och vi i Alliansen Gävle vill erbjuda Gävleborna de rätta verktygen för att skapa sin egen framtid. Vi vill också initiera en utredning om att bygga en 50-meters bassäng på Fjärran Höjder och en utredning om nya lokaler för Gymnastikens hus.

I ett Gävle som växer och utvecklas är våra företagare en nyckelgrupp. Genom våra företagare skapas jobb, byggs olika former av bostäder, formas skolor, anordnas hemtjänst, skapas kultur av olika former, allt som ett levande och dynamiskt Gävle behöver. Vi vill utöka verksamhetsmark för etablering av företag. Stärka och förbättra företagsklimatet i kommunens myndighetsroll. Utreda alternativa driftformer både i hemtjänsten och i boenden.

Alliansen Gävles fyra partier är ett väl fungerande lag. Vi kommer tillsammans fortsätta arbeta för att kommunens verksamheter verkligen kliver in i sin serviceroll och erbjuder både kunskap, dialog och service till Gävleborna. Vi ska underlätta för näringslivet och invånarna att vara innovativa och drivande. Samtidigt ska vi erbjuda och fortsätta utveckla det sociala stödet. Gävle kommun finns till för invånarna, inte tvärtom.

Alliansen Gävles kommunalråd

Patrik Stenvard M

Helene Åkerlind L

Margaretha Wedin C

Jan Myléus KD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel