Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle nobbade bilfirma

Men kommunen kunde inte erbjuda någon attraktiv mark och företaget väljer nu troligen att etablera sig i någon annan stad i stället.

Bengt-Olof Andersson driver i dag B Andersson Bil i Hudiksvall. Företaget går bra och man planerar därför att expandera. Siktet var inställt på Gävle men när man tog kontakt med Gävle kommun för att få hjälp att hitta lämplig mark blev det tvärstopp.

– Vi behövde ett bra läge och föreslog Hemlingby eller Kungsbäck, men vi fick ingen respons från kommunen, säger Bengt-Olof Andersson.

Företaget ville bygga en bilhall på 3 000 kvadratmeter som skulle skapa ungefär 20 nya arbetstillfällen i Gävle. Trots möjligheten till nya arbetstillfällen så upplever Bengt-Olof Andersson att kommunens tjänstemän har varit ointresserade av hans planer på en nyetablering i Gävle.

– Det fanns inget stort intresse. De hade inte tid och tyckte inte att det var någon stor grej, säger Bengt-Olof Andersson.

I stället för de tomter bilfirman ville ha erbjöd kommunen så småningom en tomt vid Gävle Bro.

– Det skulle inte fungera för oss, vi skulle bli helt ensamma där, säger Bengt-Olof Andersson.

Han överväger nu att i stället satsa på att bygga nytt i någon annan stad än Gävle.

– Vi har varit i kontakt med Uppsala kommun och där var det inga problem alls att få en attraktiv tomt, säger Bengt-Olof Andersson.

Enligt Gävles kommundirektör Göran Arnell så kan kommunen inte erbjuda någon tomt i Hemlingby eller Kungsbäck till bilfirman eftersom deras verksamhet inte passar in i de planer kommunen har för dessa områden.

– Kungsbäcksområdet vill vi renodla för den typen av företag som är kopplade till teknikparken och högskolan. Och i Hemlingby planerar vi för detaljhandel, säger Göran Arnell.

Enligt honom är både Kungsbäcksområdet och Hemlingby attraktiva områden att bygga i och han tror att kommunen i längden kommer att tjäna på att renodla dessa områden för vissa typer av verksamhet.

Samtidigt beklagar han att kommunen inte har lyckats hitta en lämplig tomt till B Andersson Bil.

– Vi är i allra högsta grad positiva till de som vill etablera sig i Gävle och vi vill gärna fortsätta att arbeta för att hitta en lämplig tomt till den här bilfirman, säger Göran Arnell.