Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle sjukhus missade att sätta upp njursjuk på lista för transplantation

Gävle sjukhus missade att sätta upp en njursjuk kvinna på väntelista för transplantation. Allvarligt, anser Inspektionen för vård och omsorg som riktar kritik mot sjukhuset.

Kvinnan, som är i 45-årsåldern, hade blivit njurtransplanterad redan på 1990-talet men gick nu åter på dialys och behövde en ny transplantation. 2012 fick hon av läkare på Gävle sjukhus veta att hon hade satts upp på väntelista för njurtransplantation. Men det visade sig inte stämma. Ett år senare meddelade sjukhuset att ett misstag hade begåtts. Kvinnan hade aldrig förts upp på transplantationslistan.

Kvinnans syster gjorde en anmälan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, som nu utrett händelsen. Ivo ser anledning att kritisera sjukhuset för hanteringen av ärendet. Den innebär en allvarlig brist, skriver man.