Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

11 000 kom till Sif-dagen i Furuvik

GÄVLEErika Wengberg och Stefan Persson gav upp vid tretiden på eftermiddagen. Då öste regnet ner.

Annons
- Det är typiskt. Det har varit fint hela sommaren och så blir det så här, sa Erika Wengberg.
De var två av alla de som sökt sig till Furuviksparken på lördagen. Svenska Industritjänstemannaförbundet, Sif, hade abonnerat hela parken - och konserten med Afro-Dite.
Sammanlagt hade hela 11 000 personer kommit till Furuvik. Och det trots att vädret för en gångs skull den här sommaren inte var det bästa. Men när Afro-Dite klev upp på scenen klockan fyra tittade faktiskt solen fram.

Enormt intresse
Från början var det tänkt att alla som ville skulle kunna se konserten med Afro-Dite. Även icke Sif-medlemmar skulle kunna köpa biljetter till Furuvik och konserten samma dag. Men det visade sig att intresset från Sif-medlemmarna blev betydligt större än väntat.
Man hade räknat med 3 000 medlemmar men 11 400 personer köpte de förmånliga biljetterna i förväg. Av dessa kom cirka 11 000 till slut. Det innebär säsongsrekord för Furuviksparken vars toppnotering hittills i år varit Tomas Ledin-konserten som lockade ungefär 7 000 personer.
Sif-medlemmarna fick betala 50 kronor för vuxna och 30 kronor för små barn. Då ingick inträde, åkband, cirkus, regnskogen, parkering och föreställningen med Afro-Dite.
De besökande Sif-medlemmarna kom inte bara från Gävleborgs län utan även från Uppsala och Dalarna, berättar Jane Engström, Sif Uppsala. Bland annat hade man anordnat gemensamma bussresor. 14 fullastade bussar kom från Dalarna samt ytterligare några från Sandviken och några från Uppsala.
- Det här är första gången Sif ordnar en så här stor medlemsdag, berättar Jane Engström som var mycket nöjd med det stora intresset.
- Vi hoppas kunna fortsätta med det här.
KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist_gd.se

Mer läsning

Annons