Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12-årige Kevin sprider glädje

Kevin Hansson vet hur långtråkigt det kan vara att ligga på sjukhus. I går drog han in på Gävle sjukhus barnavdelning med en vagn fullastad med leksaker och julklappar som han själv samlat ihop. Gissa om besöket blev uppskattat!

Annons

Tolvårige Kevin Hansson hade kommit hela vägen från Färila i norra Hälsingland för att sprida glädje bland de sjuka barnen på Gävle sjukhus.

Ur sin vagn plockade han fram docksängar, bilar, gåstolar, nallar, spel, böcker och massor av andra leksaker. Prylarna togs tacksamt emot.

– Vilken härlig överraskning! Det här kommer verkligen till användning, sade sjuksköterskan Malin Vagfalvi.

Leksakerna på barnavdelningen slits hårt och går sönder efterhand. Förrådet behöver fyllas på.

– Vad bra att du tänkt på att våra barn är i olika åldrar och att det behövs leksaker för både stora och små, sade vårdenhetschefen Lena Selinder..

Kevin hade också med sig julklappar som han själv delade ut till barnen inne på avdelningen. Lilla nio månader gamla Tilda Järvby fick ett paket som hon verkade nöjd med.

– Det här har du gjort bra, tyckte Tildas pappa Kenneth om Kevins insamling.

Kevin Hansson har jobbat sedan i somras med att samla ihop leksakerna. En del har han bekostat med egna pengar, en del har han fått till skänks.

– Jag vill att barn på sjukhus ska ha det bättre än när jag låg på sjukhus. Jag tittade nästan bara på TV hela dagarna, säger han

Kevin är född med en bukspottkörtel som inte fungerar riktigt bra. Långa perioder har han legat på sjukhus. I dag mår han bra och det är något hans mamma Marie Näslund tillskriver barnläkaren Anders W Jonsson i Gävle.

– Utan hans insatser vet jag inte hur det hade gått. Vi känner att vi på det här sättet vill återgälda lite av allt det han gjorde för Kevin, säger hon.

Detta är andra året i rad som Kevin Hansson skänker leksaker till barn på sjukhus. I fjol gjorde han en liknande insats för barnavdelningen på Hudiksvalls sjukhus.

Mer läsning

Annons