Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åring fick kliva av då busskortet krånglade

En 13-årig pojke fick inte åka med bussen hem från skolan när hans busskort plötsligt slutade fungera.

– Jag är så irriterad, han ska inte behöva gå en mil hem, säger pojkens pappa Patric Lindqvist.

Annons

Patric Lindqvist satt i ett möte i tisdags då hans 13-årige son ringde och berättade att han inte hade fått åka med bussen hem. Busskortet, som är ett årskort som familjen själv betalar för, hade inte fungerat. Sonen hade inga pengar och blev då nekad att åka med.

– När han ringde mig och berättade brann det till lite i huvudet, säger pappa Patric.

Mellan Bomhus där familjen bor, och Prolympia där sonen går i skolan, är det cirka åtta kilometer. Klockan var halv fyra och Patric hade ingen möjlighet att lämna mötet han satt i och själv hämta sin son, men som tur var kunde hans föräldrar rycka in i stället.

När han kom hem på kvällen ringde han till Trafikupplysningen. Där beklagade de det inträffade, och Patric fick svaret att dagens datum skulle ha skrivits på buss-kortet och sedan vara giltigt i några dagar, och att sonen skulle ha fått åka med i alla fall. Han erbjöds även kompensation.

– Pengar skiter jag fullständigt i, så här får det bara inte gå till, säger Patric.

Henrik Nyquist är informationsansvarig på Stadsbussarna. Han bekräftar att chauffören ska skriva tid och datum på kortet om det är trasigt, och att passageraren sedan har tre dagar på sig att byta till ett fungerande kort. Varför detta inte gjordes i tisdags kan han inte svara på.

– Att kort inte fungerar händer tyvärr titt som tätt och situationen brukar i allmänhet lösa sig. Chaufförerna ska känna till att de ska skriva tid och datum på kortet om det blir några tekniska bekymmer. Detta finns på papper, men omständigheterna kan ha gjort att man glömt bort det, säger Henrik Nyquist, som gärna ville komma i kontakt med Patric Lindqvist.

Mer läsning

Annons