Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 läkare får bonus

Mer pengar lockade fler. Åtta läkare har nappat på den höjda börja-jobba-i-landstinget-bonusen.

Annons

Förra sommaren började landstinget erbjuda läkare i bristspecialiteter 200 000 kronor om de jobbade minst ett år, något som rekryterade fem läkare.

För dåligt tyckte landstingsdirektör Svante Lönnbark och höjde budet till 300 000 kronor för ett års anställning och 500 000 kronor för två års anställning. Efter det har ytterligare åtta läkare rekryterats.

– Uppenbarligen har det haft avsedd effekt, säger Svante Lönnbark, som är nöjd med resultatet.

En bonus på 500 000 kronor kostar landstinget runt 660 000 kronor, något man tjänar in på ett år på minskade hyrläkarutgifter.

Bonussystemet ska utvärderas efter sommaren. Först efter det kan han svara på om det ska förändras, slopas eller fortsätta som förut. Nyligen bytte familjeläkare från privat till landstingets hälsocentral i Gävle och fick bonus. Svante Lönnbark säger att tanken i första hand var att locka läkare till regionen, men att det också är okej att använda den för att få läkare att stanna kvar i länet.

Fast anställda med bonus är lönsamt jämfört med hyrläkare och den ordinarie personalen vinner att arbetsmiljön blir bättre med personalkontinuitet säger han.

– Det tjänar alla på.

Men den viktigaste rekryteringsinsatsen tycker han är att få utbildningsläkare att stanna.

Sex familjeläkare, fyra till Sätra, en till Strömsbro och en till Kilafors, två patologer och en röntgenläkare, smärtläkare, neurolog, barnneurolog och psykiater har anställts med bonus.

Läkarbristen är dock inte avhjälpt i och med det, men för patologen, ett av de områden med störst problem, är läget bättre. För ett och ett halvt år sedan hade man ingen läkare säger Svante Lönnbark.

Anna Bagge

Mer läsning

Annons