Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 000 barnporrbilder i hemmet

/

GÄVLEOmkring 150 000 barnporrbilder har hittats i den dator och på cd-romskivorna som beslagtogs hemma hos en 33-årig gävlebo i början på augusti.

Annons
- Det är mest poseringsbilder med barn i sexiga underkläder, säger åklagare Micael Dahlberg.
33-åringen greps på citycampingen i Gävle sedan han väckt en man och dennes son som låg och sov i ett tält. På sig hade 33-åringen en videokamera och när polisen tittade igenom filmen visade det sig att den innehöll bilder på smygfilmade människor.
En sekvens visade hur en manshand stacks in i ett tält och började smeka en sovande kvinnas underliv.
Åklagaren lämnade ut bilder ur filmen till tidningarna i Gävle. Förhoppningen var att någon skulle känna igen mönstret på kvinnans täcke och kontakta polisen.
Nu har offret identifierats.
- Vi kontrollerade bokningslistorna på campingen och ringde runt, säger Leif Zachrisson på polisen.
Kvinnan, som bor i övre Norrland, fick därefter en kopia av bandet skickad till sig och har tittat igenom filmen.
- Hon tog väldigt illa vid sig, säger Leif Zachrisson.
Egentligen skulle åtal ha väckts mot 33-åringen under gårdagen. Men eftersom samtliga cirka 150 000 barnporrbilder, som beslagtogs vid husrannsakan, måste granskas har åklagaren begärt att den misstänkte omhäktas.
Majoriteten av bilderna är så kallade poseringsbilder, endast ett fåtal visar övergrepp på barn. Men den stora mängden fotografier gör ändå att brottet kommer att rubriceras som grovt.
Den häktade mannen har erkänt innehavet av barnporrbilderna. Även smygfilmningen har 33-åringen erkänt utom just sekvensen med den sovande kvinnan.
Det sexuella övergreppet mot henne kan han varken förneka eller erkänna. Han säger att han inte kommer ihåg att han skulle ha filmat händelsen.

ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se

Mer läsning

Annons