Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 340 sidor räckte till seger

/
  • Foto: GUN WIGH Bokade gasklockan. I onsdags samlades nästan 800 tredje- och fjärdeklassare från 17 olika skolor i Gävle i gasklockan. Det var prisutdelning i bokslukartävlingen, och förutom varsin bok fick barnen träffa skådespelarna i Trollkarlen från Oz och se en bit av föreställningen. På bilden tar tredjeklassarna emot sina personliga priser. Vissa av dem har läst extra mycket, några av dem har vunnit en bok genom lottning.

GÄVLE
Läslusten ledde ända till landet Oz för de tredje och fjärdeklassare som var med i tävlingen bokslukaren.

Annons
I onsdags var det högtidlig prisutdelning i lilla gasklockan i Gävle, där över 200 pristagare fick ta emot var sin bok och träffa skådespelarna i föreställningen Trollkarlen från Oz.
Som Gefle Dagblad berättat tidigare har 39 klasser från 17 skolor i Gävle under ett halvår tävlat i att läsa böcker. Den klass som läst allra flest sidor är klass 4 på Lillhagsskolan i Bomhus. De delar förstapriset med Karlavagnen 4 på Andersbergsskolan och klass 4 c på Björsjöskolan.
Men det var en tredjeklassare som stod för den enskilt största läsprestationen.
Mattias Wikström från klass 3 grön på Strömsbro har läst 17 340 sidor på ett halvår!
Det var en stor del av vad hans klass totalt läste under perioden. 102 695 sidor gjorde klassen till näst bäst av alla treor.
Bibliotekarie Gunilla Hebert har arrangerat tävlingen bokslukaren, och är imponerad av hur mycket barnen har lyckats läsa de senaste sex månaderna.
-Totalt har de 798 barn som varit med och tävlat läst 1 604 648 sidor. Det motsvarar 16 224 böcker om de innehåller 99 sidor, säger hon.
(Med det sättet att räkna har Mattias Wikström läst 175 böcker.)
Gunilla Hebert hoppas kunna fortsätta tävlingen även i framtiden, och har sökt pengar från kulturrådet för ett treårigt projekt.

MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons