Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring häktad för misshandel

20-åringen ska ha hjälpt sin kumpan att misshandla en 23-årig man i Hofors svårt. De båda ska sedan tvingat till sig en bil som tillhör 23-åringens pappa.
I går häktades den 20-årige Hoforsbon.

Annons

Det var vid 02.00-tiden natten mellan torsdag och fredag som 20-åringen och 21-åringen gav sig på 23-åringen i Hofors i hans lägenhet på Rönningsgatan i Hofors.

Åklagare Micael Dahlberg säger att 20-åringen bestrider häktningsyrkandet, men är i övrigt mycket förtegen. Han vill ännu inte säga något om bakgrunden till händelsen. Häktningsförhandlingen hölls också bakom stängda dörrar.

– Jag kan inte uttala mig om det alls i nuläget. Eftersom ytterligare en man är misstänkt men inte gripen får jag återkomma med kommentarer, säger Micael Dahlberg

En polispatrull, som vid händelsen råkade finnas i närheten på annat uppdrag, lyckades ganska snabbt efter händelsen gripa 20-åringen, som först hotade en av polismännen med kniv och baseballträ. Den 21-årige mannen flydde dock från platsen. Han är nu anhållen i sin frånvaro. Vad han är misstänkt för vill inte Micael Dahlberg heller gå in på.

20-åringen är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grov misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt brott, samt hot mot tjänsteman. Han är medlem i det Bollnäsbaserade kriminella mc-gänget Formidos med nära kopplingar till det nedlagda Solidosgänget i västra Gästrikland.

– Jag vill inte kommentera vad som sagts bakom stängda dörrar, men det är inget som avhandlats under häktningsförhandlingen, säger Micael Dahlberg.

Åtal ska vara väckt senast den 27 juni.

Mer läsning

Annons