Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 månaders fängelse för Outlawsmannen

/

(Uppdaterad 14.26) Outlawsmannen döms till tio månaders fängelse för krogmisshandeln på Viva i Hofors, men får tjugo månader på grund av tidigare dom.

Annons

Outlawsmannens kumpan, en 24-åring, döms också till tio månaders fängelse. Även han får förverkande av villkorlig frigivning. Det ger ett straffpåslag på nio månader och 20 dagar, alltså ska mannen sitta av ett totalt fängelsestraf på 19 månader och 20 dagar.

Männen döms för misshandel och övergrepp i rättssak under natten till den 31 juli. För att ha misshandlat en man utanför krogen och sedan ha hotat med att döda honom om han gjorde en polisanmälan.

Offrets namn och hemadress fanns i Outlawsmannens beslagtagna mobiltelefon.

33-åringen och 24-åringen döms också till att solidariskt betala 35 000 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen.

Däremot frias männen för att ha misshandlat en annan man inne på krogen, och slagit honom utanför.

Frivården skrev ett yttrande om Outlawsmannen. De beskrev honom som en 33-årig man som levde under socialt ordnade förhållanden och var lämplig för samhällstjänst.

Men tingsrätten verkar inte ha lyssnat på det positiva omdömet. De fokuserar istället på 33-åringens 24 avsnitt i belastninsgsregistret, och att han återfallit i brott under prövotiden för sin villkorliga frigivning från det sexåriga straff han dömdes till i januari 2007.

De skriver att annan påföljd än fängelse inte kan komma ifråga för 33-åringen och 24-åringen. För 33-åringens del innebär det tio månaders fängelse plus ytterligare tio månader då hans tidigare villkorliga frigivning omvandlas i samband med den nya domen.

Om de bestämmer sig för att överklaga domen ska det vara gjort till hovrätten senast den 12 oktober.

Mer läsning

Annons