Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åring häktad misstänkt för guldrånet

(Uppdaterad 15.30) Den 24-årige mannen misstänkt för rånet mot Guldfynd i Valbo häktades i eftermiddag. Han misstänks för rån och narkotikabrott.

I morgon sker häktningsförhandling för 22-åringen.

Annons

De båda männen från Södermanland anhölls i början av veckan efter att ha utfört ett rån mot Guldfynd i Valbo köpcentrum den 4 maj. De greps i tisdags och transporterades till Sandviken.

Åklagare Ulf Back begärde under torsdagsmorgonen att de båda männen häktas. Allt för att minimera riskerna för att utredningen försvåras eller bevis undanröjs.

Under torsdagseftermiddagen häktades den 24-åriga mannen som är misstänkt för rånet. 24-åringen häktade även för misstänkt narkotikabrott. Samma dag som han greps för rånet ska han ha förvärvat cannabis, men även förfogat och transporterat den.

I morgon sker häktningsförhandling för 22-åringen.

Åklagaren vill också att de misstänkta rånarna ska åläggas med vissa restriktioner.

Vad innebär det?
– När man sitter frihetsberövad kan man ha vissa restriktioner, exempelvis att man inte fritt får meddela sig med omvärlden med brev och telefonsamtal. Vid häktning kan domstolen ge en sådan rätt till åklagaren, säger Ulf Back.

Han har även beslutat att ändra polisens rubricering grovt rån till rån av normalgraden.

– Jag delar inte den bedömningen att det ska bedömas som grovt, oftast när det är skjutvapen och liknande så är det grovt. Det har alltså ingenting med värdet på godset att göra.

De båda männen är kända av polisen sedan tidigare.

Stina Loman

Mer läsning

Annons