Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-årsjubileum för Max hamburgare

/

I år har Max hamburgare funnits i Gävle i 25 år. Paret som nu driver restaurangerna kan tacka kedjan för både karriären kärleken.

Annons

Minns du din första hamburgare på Max? Eller kanske ditt första jobb? I år fyller hamburgerrestaurangerna i Gävle 25 år.

– Restaurangen på Norr öppnade i månadsskiftet augusti september 1990, det ska vi fira med aktiviteter och bra priser någon lämplig helg, säger ägaren Håkan Engström.

Det är han och hans fru Kerstin som driver båda restaurangerna i Gävle. Och en tredje ska det bli. Den ska ligga ute vid E4, och är förhoppningsvis färdig nästa år.

Det sade klick mellan Håkan och Kerstin 1993 när de jobbade på Max i Umeå. Kerstin var bara där tillfälligt, hon har jobbat på Max i Gävle sedan starten. Samma vår flyttade de båda till Gävle.

Sedan 1998 är de delägare i varsin restaurang, Kerstin i Hemsta och Håkan på Norr. Sedan 2001 ingår Håkan även i Max- koncernens ledningsgrupp.

– Det var Hasse Åström som först öppnade Max på Norr i Gävle. Han är pensionär i dag och brukar komma in och äta regelbundet, då brukar jag passa på att surra lite med honom, säger Håkan.

Precis som staden har restaurangerna förändrats en del de senaste 25 åren. I Hemsta har sittplatserna ökat från åtta till 85.

– Ett starkt minne är försäljningstopparna under Cityfesten när den var som störst. Det kändes som att alla var här, och vi höll öppet flera timmar efter att vi skulle stänga.

– Jag tog mig till jobbet under snökaoset -98. 100 Ericssonarbetare hade också gjort det, och ville äta på Max. Jag kommer aldrig glömma synen av hur de kommer på led över snövallen. De drog upp varandra och rullade ner, säger Kerstin.