Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28 fritidslägenheter planeras vid Engeltofta

/
  • Engeltoftas ägare har nu lämnat in en ansökan till bygg- och miljönämnden för att göra verklighet av sina planer på konferens- och fritidslägenheter.
  • Enligt planerna får pensionatet från 1940-talet lämna plats för den längsta lägenhetslängan som ska byggas vid Engeltofta.

Engeltoftas ägare vill bygga 28 konferens- och fritidslägenheter i två längor. Samtidigt rivs pensionatet.

Annons

GD berättade i september om konferensplanerna för Engeltofta. Nu har ägarna lämnat in en ansökan till bygg- och miljönämnden för att göra verklighet av planerna.

Pensionatet från 1940-talet får lämna plats för den längsta lägenhetslängan. Nio sammanbyggda tvåvåningshus i trä byggs på sluttningen ner mot vattnet. Västerut, intill nuvarande parkering, byggs fem likadana tvåvåningshus ihop till en länga. Sammanlagt är det 28 lägenheter med 224 sängplatser. Mitt emellan finns plats för boule, pool och golfputtande.

Lägenheterna ska säljas som fritidsbostäder och sedan hyr Engeltofta dem från sensommar till jul och från januari till juni för konferenser. Mats Söderström, en av delägarna, säger att om politikerna i nämnden säger ja till bygg- och rivningslov nästa vecka räknar de med att börja sälja lägenheterna i vår. Byggstart blir då i höst och inflyttning nästa vår.

Sex grannar har synpunkter, bland annat på vikten av att badet och området är tillgängligt för allmänheten. För badet innebär bygget ingen förändring, det är fortsatt kommunalt och liksom ångbåtsbryggan öppet för allmänheten.

De grannar som tyckt att de får sin havsutsikt skymd får inget gehör av tjänstemännen. De påpekar också att rivningen av en förrådsbyggnad förbättrar utsikten.

Mer läsning

Annons